Малка художничка от Голям извор спечели награда с рисунка на Левски



Деветгодишно момиче от село Голям извор е сред наградените художници в Третия международен конкурс за Васил Левски.

Над 800 деца от България и български училища по целия свят са участвали в творческата надпревара – разказа директорът на СОУ“Св.св. Кирил и Методий“-Самуил Никола Стефанов. Журито се затруднило и обявило 24 първи награди в частта от конкурса за рисунки, без втори и трети призове. Сред номинираните е и Емилия Василева, която е второкласничка в училището в Самуил.

Школската управа не научила навреме на приза и детето не е пътувало до София за награждаването на 19 февруари, но ще получи медала и грамотата си пред своите съученици в училище.

За Емилия това не е първо признание за таланта, тя има и друга международна награда от конкурс във Финландия, както и призове от национални конкурси.

Призът не е първи и за нейната учителка Стоянка Иванова. Тя е доказан учител, много пъти представители на нейната школа са ни радвали – разказа още Стефанов.

Конкурсът за Левски е организиран от Държавната агенция за българите в чужбина, Генералното консулство на България в Чикаго, Националния дворец на децата, вестник „България сега“, EUROCHICAGO, Съюзът на писателите в Америка и по света, “Творци без граници“, ВАНС.



Източник: Дарик





Коментари

горе