Песен на българче от Ню Йорк взриви социалните мрежи дни преди Националния празник на България



Химн на eмигрантските деца по света (записан в Ню Йорк, САЩ)

Виктор Велинов е на 8 години. От малък непрекъснато нещо пее, измисля, съчинява... През пролетта на 2014та година, когато разбира, че майка му е купила билети за ваканция в България и за трети път в живота си ще се върне в историческата си родина, екзалтиран и вдъхновен, съчинява своята песен за България. Музиката е изцяло негова, а за текста му помага майка му, Кристина Велинова - поетеса, която има записани доста песни по нейни текстове през 90-те.

През есента, след ваканцията, Виктор е записан на уроци по музика при Александър Чазов - випускник на Московската консерватория. Там, заедно с учителя си записват професионално песента. За каузата са привлечени приятелките Нели Минчева и Мартина Радославова от Кънектикът, САЩ - какичките, които Виктор покани за бек-вокали в бъдещата си група... :) Момичетата и техните родители се отзовават сърдечно на поканата за участие в песента, въпреки големите разстояния, натоварения си график и всички произтичащи от това неудобства. С ангелските гласове на Мартина и Нели на заден план, песента придобива много по-красив и завършен вид.

За Виктор, роден и живеещ в Ню Йорк, незасегнат от проблемите на българския бит, България е раят на земята! До четири годишна възраст вярва, че България е на небето - тъй като до нея се стига със самолет... Мечтае един ден, когато порасне да се върне в България и да живее на село; да гледа животни в Трънския край, откъдето е дядо му, иска да направи приют за всички бездомни животни, така, че да няма страдащи и убивани. Макар и наивни, детските мечти са нещо много ценно... Те даравят реалността ни с криле и може би точно на тях тя се държи  - за да не рухне върху ни... Така че... нека да мечтаем...



Източник: България сега





Коментари

горе