Песен на българче от Ню Йорк за родината разчувства хиляди хора



Българче, родено и живяло досега само в Ню Йорк, записа песен за българските емигранти по света. Тя стана хит сред сънародниците ни в интернет в навечерието на националния празник 3 март.

Виктор Велинов е на 8 години. От малък непрекъснато нещо пее, измисля, съчинява... През пролетта на 2014 година, когато разбира, че майка му е купила билети за ваканция в България и за трети път в живота си ще се върне в родината си, екзалтиран и вдъхновен, съчинява своята песен за България, съобщава сайтът „България сега".

Музиката е изцяло негова, а за текста му помага майка му, поетесата Кристина Велинова.

Заедно с учителя си по музика Александър Чазов записват професионално песента. На Виктор помагат Нели Минчева и Мартина Радославова. С ангелските гласове на двете момичета на заден план, песента придобива много по-красив и завършен вид.

За Виктор, роден и живеещ в Ню Йорк, незасегнат от проблемите на българския бит, България е раят на земята! До четиригодишна възраст вярва, че България е на небето - тъй като до нея се стига със самолет... Мечтае един ден, когато порасне, да се върне в България и да живее на село; да гледа животни в Трънския край, откъдето е дядо му, иска да направи приют за всички бездомни животни, така че да няма страдащи и убивани.

Чуйте песента на Виктор, която разчувства цяла България



Източник: Дарик





Коментари

горе