Пчеларско изобретение постави рекорд по набрано финансиране



Магията на груповото финансиране е, че никога не се знае кой проект или идея ще набере популярност. Кой, например, би си помислил, че пчеларско изобретение ще въодушеви толкова много хора?

От базираната в Сан Франциско платформа за набиране на групово финансиране Indiegogo обявиха, че изобретението на име Flow Hive, благодарение на което медът от кошера влиза направо в буркани, вече е най-финансираният проект в историята на сайта, набирайки цели 5.3 млн. долара.

С Flow Hive, създадено от баща и син, пчеларят може да извлича меда, без да отваря кошера и да обезпокоява печелите, докато произвеждат мед. Дори и ако никога не сте се занимавали с мед, вероятно можете да разберете защо това е толкова голямо предимство - всичко, което минимизира обезпокояването на печелите, е нещо добро.

С това изобретение се избягва целия процес по обличане на защитно облекло, опушването на пчелите, за да бъдат успокоени, изваждането на пчелните пити и обработката им и т.н.  

С Flow Hive пчеларят просто завърта крана и медът потича от кошера в приготвените преди това съдове.

Flow Hive, който се продава за 600 долара в Indiegogo, е изкючително популярен от самото начало. Проектът не само достигна целта си за набиране на 70 000 долара за 477 секунди, но в първите 24 часа набира 2.18 млн. долара, което е най-голямата сума, набирана някога за един ден в Indiegogo. Досега за проекта Flow Hive са получени общо 11 600 дарения.

Flow Hive е номер едно по набрани средства в платформата Indiegogo със своите 5.3 млн. долара, но изостава значително от лидера по набрани средства в другата популярна платформа Kickstarter.

Това е умният часовник Pebble Time. Второто му поколение вече е набрало над 17 млн. долара, а до края на кампанията на сайта остават 18 дни.

Ето как изглежда изобретението:



Източник: profit





Коментари

горе