Дори пиратските копия на Windows ще получат безплатен ъпгрейд до Windows 10, Софтуер



По-рано днес стана ясно, че Microsoft ще предложи безплатен ъпгрейд до най-новия Windows 10 за всички потребители на Windows 7 и Windows 8.1. Но изглежда това не е всичко. Безплатен софтуерен ъпгрейд ще получат дори тези, които не са си купили оригинално копие на операционната система, а ползват пиратско. 

С този ход Microsoft се надява да обезсмисли пиратството на Windows, както и да увеличи пазарния дял на Windows 10.  Новият Windows 10 излиза това лято и унифицира потребителското преживяване на PC, ноутбуци, смартфони и таблети. 

Допълнителна информация: Според редица информационни сайтове ъпдейтът за пиратски копия ще бъде валиденщ само в Китай. Това не е точната информация, а от The Verge са осъществили контакт с Microsoft, а коментарът на софтуерния гигант е красноречив: „Всеки, който разполага със съвместимо устройство, дори тези с пиратска версия на Windows, ще могат да преминат към Windows 10. Вярваме, че с времето потребителите ще разберат колко е ценна легалната версия на операционната система, а ние ще го направим прехода към такава по-лесен за тях“.



Източник: hicomm





Коментари

горе