Близнаците често са коренно различни



Близнаците винаги привличат вниманието на околните, дори ако не са популярни личности. Самият факт, че са двама, а изглеждат и се държат като един, ги превръща в атракция. Често обаче се случва приликата между тях да е само визуална, а като черти на характера, те да са коренно различни. Известните братя и сестри в родния шоубизнес са пример за това, колко различни могат да бъдат близнаците и в същото време колко неразрушима е връзката между тях.

Въпреки че отдавна не са се изявявали заедно пред публика, братя Аргирови си остават най-известните близнаци у нас. Благовест и Светослав изгряват на родната сцена като истински метеор и дори големият Георги Минчев признава, че не е виждал такава масова истерия по някой изпълнител от времето на “Бийтълс”. С безспорния си талант, както и с факта, че са привлекателни мъже, те успяват да покорят и огромната руска публика. Концертите им там се превръщат в истинска сензация - влюбени фенки тичат след автобуса им, причакват ги по хотелските стаи, дърпат ги за дрехите... Близнаците признават, че преди да се оженят, не винаги са оставали безразлични към любовта на фенките. Като почитателка на групата с тях се запознава и 16-годишната тогава Соня Васи, която става гадже на Благовест, отнемайки го от роклъвицата Милена. В апогея на славата си тук, братята вземат изненадващото решение да заминат за Норвегия, защото смятат, че е най-добре да се оттеглят, когато са на върха. Там те си намират съпруги, които по ирония на събата също имат роднинска връзка помежду си - жената на Благовест е племенница на тази на Светослав. Бракът на Благовест се разпада много бързо и той заменя норвежката с румънска манекенка, с която все още са заедно и живеят в България. Той продължава да твори музика у нас и някои от песните му, като дуетите с Данчо Караджов, Роси Кирилова и Калин Диков се радват на голям успех. Брат му Светослав също обмисля да се завърне в родината, защото носталгията му е много голяма. Засега обаче, той все още живее в Норвегия, където е диригент на два хора и един оркестър, а също така свири на орган в местната църква. Въпреки огромното разстояние между тях, двамата поддържат ежедневно контакт и връзката им е все така силна.

Божидара и Ивайла Бакалови са близначки, но не си приличат нито визуално, нито като характери. Въпреки това между двете от малки съществува невидима връзка. Божидара ясно си спомня момента преди няколко години, когато Ивайла катастрофирала тежко. Същата вечер тя не можела да заспи и се чувствала ужасно, без да може да си обясни защо. На сутринта, когато Ивайла й съобщила, че е имала инцидент, разбрала каква е била причината за безпокойството й. Дори, когато са разделени и се намират в различни държави, двете още по-силно усещат какво се случва с другата. Божидара живя няколко години в Барселона, където в търсене на истинското си призвание работеше дори като диджей. Едва след завръщането си в България, тя откри за себе си професията на моден дизайнер. От своя страна Ивайла винаги е била наясно с това какво иска и неотклонно следва целите си. През 2001 година тя сбъдна мечтата си да стане Мис България и след това продължи успешно да се реализира в различни бизнес начинания. По отношението си към любовта, двете красавици също са коренно различни.

Ивайла има дъщеря Рая от бизнесмена Румен Гайтански и винаги е подчертавала, че е строго хетеросексуална, докато Божидара не крие, че може да я привлече както мъж, така и жена. В публичното пространство много коментирана бе връзката й с певицата Люси Дяковска, а наскоро стана известно, че блондинката е имала любовен роман и с американския бизнесмен Майкъл Струмейтис, след като той се раздели с топмодела Цеци Красимирова.

И двамата са актьори, и двамата са атрактивни и въпреки че почти не си приличат, Дарин и Деян Ангелови са близнаци. Професията им изисква да владеят отлично словото и едва ли някой би повярвал, че до двегодишна възраст те не били изрекли дори една дума. Притеснените им родители вече били решили да ги водят на логопед, когато изненадващо близнаците проговорили, и то много добре. Деян е по-голям с “цели” 10 минути и Дарин си признава, че много се учи от него, както в професията, така и в израстването си като личност. Признава си, че дори излиза без нужното самочувствие на сцената, ако брат му преди това не му е споделил мнението си за превъплъщението му в дадена роля. Дарин е убеден, че когато той му каже, че се е справил отлично, или че не е доволен от играта му, това е 100 процента вярно. Двамата си партнират успешно в няколко постановки като “Декамерон”, “Хъшове”, “Кралят елен”, “Дванайсeта нощ” и “Страхотни момчета”. Убедени са, че ако се обединят заедно техните качества, то би се получила перфектната личност. За тях наложилото се мнение, че близнаците имат особени взаимоотношения важи с пълна сила и могат да се разбират и без думи. Двамата твърдят, че се познават толкова добре, че нямат дори най-мъничка тайна един от друг. Причината е, че когато на единия не му е добре, другият веднага разбира това и няма как след това да не си разкажат всичко. “Баткото” вече има две деца, а Дарин трябва да го догонва по този показател. Дълго време в прегръдките му бе певицата Мариана Попова, с която се разделиха без драми и до днес поддържат приятелски отношения.

С актрисите близначки Весела и Биляна Казакови е свързан един от прецедентите в киното, когато двете едновременно взимат награда за дебют, при това в различни филми. За ролите си в “Лист обрулен” и в “Подгряване на вчерашния обяд” сестрите печелят наградата “Невена Коканова” за най-добра млада актриса на филмовия фестивал “Златната роза” през 2002 година. Съдбата на актрисите върви паралелно още от деца. Те дебютират на сцената в детското театрално студио “Камбана”, основано от майка им Снежана Казакова. След това заедно влизат в НАТФИЗ, като едновременно с това са приети и в икономическия институт, който също завършват. Пътищата им се разделят чак след това, когато Биляна, която в момента е лице от популярна реклама на мобилен оператор, вече е майка и отделя повече от времето си на дъщеря си, докато Весела продължава да триумфира и да печели награди от наши и международни форуми. Двете имат абсолютно различен темперамент - Весела е по-експресивна, докато Биляна е по-прибрана, което е една от предпоставките да се разбират и допълват една друга. Визията им също е различна, защото са разнояйчни близначки, но маниерите и жестовете им са почти индентични. Весела признава, че дори начинът им на говорене съвпада и често довършват изреченията си. Като по-малки двете са си правили и експеримент, дали могат да отгатват мислите си. Едната усилено си мислела за дадено нещо, а другата започвала да говори на глас за същото нещо. Случвало им се е даже да сънуват и идентични сънища. Весела и Биляна имат голямо желание да работят заедно, защото до момента само веднъж са имали тази възможност. Най-новият проект, който Весела ще продуцира, е филм, в който планува двете да играят главните роли - на две сестри близначки.

Близнаците Хасан и Ибрахим Игнатови, които заедно с Крисия донесоха второто място за България на детската “Евровизия” в Малта, не са прецедент в тяхното семейство. По-големите им сестри –17-годишните Мерлин и Нермин също са близначки и заедно с баща им Дениз Игнатов, сформират групата “Икизлер” - “Групата на близнаците”.

Двете каки обичат да изпълняват родопски и странджански народни песни, а братчетата им акомпанират на пианото. 11-годишните Хасан и Ибрахим тръгват по пътя на музиката още съвсем малки, след като родителите им открили, че са много музикални. За все още крехкия им творчески път двамата имат спечелени над 45 награди от национални и международни конкурси за млади изпълнители. Баща им ги е възпитал да участват на всеки фестивал само с мисълта за победата. Хасан и Ибрахим до последно вярват и в това, че България ще спечели “Евровизия”, като второто място приели с лека горчивина. Конкурсът като цяло им повлиял много добре, защото там децата от всички страни се държали с тях прекрасно и двамата завързали много нови приятелства и контакти. Хасан и Ибрахим са сред отличниците на фондацията на Димитър Бербатов, благодарение на което бяха забелязани от Слави Трифонов и неговия екип и получиха покана да участват в детската “Евровизия”.



Източник: Труд





Коментари

горе