15 русенчета в Клуб 2014 на "Успелите деца на България"



15 момичета и момчета от Русе са попаднали в Клуб 2014 на "Успелите деца на България". Това съобщиха от Фондация "Димитър Бербатов", която за седми пореден път представя успелите в рамките на последната година българчета. От 20 декември 2014 г. до 15 февруари 2015 г. по установен ред постъпваха номинации за децата в ученическа възраст с постижения в изкуствата, науките и спорта през 2014 г.

В Клуб 2014 най-много са децата от областите София, Варна и Пловдив, следвани от Кюстендил, Търговище, Бургас, В. Търново, Хасково, Габрово, Русе, Ст. Загора, Ловеч, Плевен, Враца, Разград и Шумен, Благоевград, Добрич и Перник, Силистра и Смолян, Пазарджик и Сливен, Видин, Кърджали и Ямбол. Няма включени само от област Монтана.

Най-много, както всяка година, са представителите на НМУ "Любомир Пипков" - София. Следват го МГ "Д-р Петър Берон" – Варна, и СМГ "Паисий Хилендарски". Тези училища традиционно излъчват и финалистите за Голямата награда на фондацията. Сред общообразователните училища най-представено е СОУ "Николай Катранов" – Свищов, съобщават още организаторите.

Преобладават номинациите в област Изкуства, а по възрасти – група V-VІІІ клас. Постъпилата информация тепърва ще бъде анализирана.

Четири от децата на фондацията, които вече са студенти, са се номинирали за последно. Регламентът предвижда номинация на студенти първокурсници с успехите им от последната ученическа година.

Математика, Информатика и Изкуства са профилите на русенските деца, които са сред номинираните. Както вече съобщихме едно е от тях е 13-годишният пианист Николай Димитров, който вече впечатли със запомнящи се изяви в лондонската "Роял Албърт Хол" и нюйоркската "Карнеги Хол". В САЩ той бе и заедно с Йоана Делимаркова, която също е сред успелите деца на България.

Ето и пълният списък на момичетата и момчетата от Русе, които са в Клуб 2014 на фондация "Димитър Бербатов":

Виктор Кожухаров 12 г., VI клас, гр. Русе, №528 – Информатика, Математика

Габриела Йорданова 11 г., VI клас, гр. Русе, №401 – Поп пеене

Джем Мустафа 12 г., VI клас, гр. Русе, №180 – Изобразително изкуство

Йоана Делимаркова 12 г., VI клас, гр. Русе, №841 – Пиано

Йордан Петков 10 г., IV клас, гр. Русе, №1173 – Математика

Калоян Дянков 11 г., V клас, гр. Русе, №691 – Математика

Калоян Спиров 14 г., VIII клас, гр. Русе, №960 – Математика

Максимилиан Георгиев 12 г., VI клас, гр. Русе, №307 – Математика

Мария Кирилова 10 г., IV клас, гр. Русе, №119 – Математика

Мира Пуйкова 7 г., I клас, гр. Русе, №299 – Поп пеене

Никол Георгиева 9 г., III клас, гр. Русе, №799 – Информатика

Никол Димова 9 г., III клас, гр. Русе, №325 – Танцово изкуство

Николай Димитров 13 г., VII клас, гр. Русе, №461 – Пиано

Тереза Тодорова 10 г., IV клас, гр. Русе, №567 – Пиано

Цветелина Стефанова 13 г., VII клас, гр. Русе, №865 – Математика, История

В момента тече оценяване и ще започне подготовка на церемонията по връчване на наградите на най-добрите. Тя обичайно се провежда в края на май - началото на юни, когато Димитър Бербатов е в страната.

Проектът “Награди за успелите деца на България” традиционно се осъществява със съдействието на Министерството на образованието и науката и на Асоциацията на българските училища в чужбина. 



Източник: topnovini





Коментари

горе