Бербатов на гости на Кристалина Георгиева, тя подкрепя академията и фондацията му



Кристалина Георгиева получава подарък от Димитър Бербатов - негов екип от "Монако".

Голямата звезда на българския футбол, нападателят Димитър Бербатов, посети централната сграда на Европейската комисия “Берлемон” по покана на заместник-председателя Кристалина Георгиева. Футболистът беше придружен от своя мениджър Емил Данчев. Тримата говориха за възможностите да се насърчи масовият и професионалният спорт в България и за значението на спорта в ежедневието на 33 000 служители на Европейската комисия, за които Георгиева отговаря. Тя очаква посещението на футболна звезда като Димитър Бербатов в институцията да привлече вниманието на повече служители към спорта и да ги насърчи да бъдат физически активни всеки ден.

Бербатов и Данчев запознаха Кристалина Георгиева с плановете си да изградят детска футболна академия “Димитър Бербатов” в София , която да възпита следващото поколение спортисти на България. Заместник-председателят на Европейската комисия приветства идеята – чудесен пример за инвестиция в по-доброто бъдеще на българските деца и възможност те да развиват интересите си в България.

Кристалина Георгиева сподели, че спортът присъства в сегашната ѝ работа и под друга форма – също като във футбола, и в управлението на европейския бюджет грешки не бива да се допускат, а играчите трябва да се стремят към възможно най-висок резултат. Головете се равняват на успешни проекти – колкото повече, толкова повече граждани са доволни, защото се радват на повече придобивки и по-добро качество на живот.

Бербатов и Георгиева се познават покрай благотворителен проект - кампанията "Футбол срещу глада". Съвместна инициатива на Европейската комисия, Организацията за прехрана и земеделие на ООН и Асоциацията на европейските професионални футболни лиги, нейната цел беше да призове международната общност и обикновените хора към бързи действия срещу глада по света. За да популяризира кампанията, Кристалина Георгиева, комисар по международното сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи в периода 2010 – 2014 г., пътува до Манчестър, където се запозна с Димитър Бербатов, тогава играч на "Манчестър Юнайтед".

Благотворителността продължава да вълнува двамата и досега. Чрез своята фондацията Димитър Бербатов насърчава развитието на талантливи български деца. Бербатов и Георгиева обсъдиха как будни деца, отличени от фондация “Димитър Бербатов”, да участват в различни прояви на Европейската комисия в София и в Брюксел. Целта е да се предостави сцена за изява на младите таланти и да се привлекат повече благодетели да ги подкрепят. 



Източник: 24 часа





Коментари

горе