Храните, които пазят от рак, са расли на клон, а не на кокал



Обогатяване на организма със силата на тези продукти, може да предотврати развитието на рак

Има фактори, които допринасят за развитието на рак, които понякога не зависят нито от храната, нито от грижата, която полагаме за здравето. Това са: екология (колкото и да спортувате, ако въздухът, който дишате е мръсен, това няма да ви помогне по никакъв начин) и генетична предразположеност.

Правилното хранене може да неутрализира тези два фактора, които провокират появата на рак.

Продукти, които предпазват от рак

  • Млечни продукти: сирене, мляко, кисело мляко, извара.
  • Храни, богати на фибри: грис от ечемик, леща, елда.

Целулозата е естествен сорбент. На ден трябва да се ядат 400-500 грама зеленчуци, 500-700 грама различни плодове. Така се осигурява на организма необходимото количество фибри. Фибрите пазят организма от оксидантите, още преди те да влязат в кръвта. Оксидантите буквално нахлуват в организма с въздуха, некачествени продукти, козметика. Тялото има своя собствена защита срещу това. Ако храната е подходяща и балансирана, то може само да произвежда антиоксидантите за своята защита.

Селенът е основна защита против рак. може да се открие в шам фъстъка, морски дарове: калмари, гъби, зеле, пшеница, царевица, фъстъци. Няколко пъти на седмица на масата трябва да са морски дарове и гъби.

Продуктите, които съдържат естествени антиоксиданти

  • Чесън – достатъчна е и една скилидка чесън на ден.
  • Домати. Доматите удължават младостта, защото те съдържат полезни вещества и антиоксиданти.
  • Броколи – просто незаменими в борбата с рака.
  • Както виждате, месо в този списък няма. Има риба. Сами може да прецените как да изготвите дневното си меню, така че да се предпазите от рак.



Източник: bolime





Коментари

горе