Туристическият сезон в Несебър започна рекордно рано



С пристигането на първия круизен лайнер, туристическият сезон в Несебър може да се смята за открит. Този път той започва две седмици по-рано от миналата година. Пристигането на туристическия кораб е най-ранното акостиране за последните 25 години. 

Първите чуждестранни туристи слязоха от круизния лайнер „Хамбург", който акостира на Морска гара Несебър от Батуми на 27 март. Отправната точка на лайнера от 20 март е Истанбул. Преди да посети турския космополитен център, той акостира на 22 март в Самсун, на 23-в Трабзон, а на 24-в Батуми. На кораба, чийто екипаж е около 160 души, имаше близо 300 туристи от Германия, Австрия, Франция и Белгия. В рамките на няколко часа западноевропейците разгледаха единствения български град, вписан в престижната листа на ЮНЕСКО, като се разходиха по калдъръмените улички и не пропуснаха да запечатат най-емблиматичните църкви за спомен. След престоя в Несебър, „Хамбург" отпътува към пристанище Истанбул.

Туристическият кораб „Хамбург", плаващ под флага на Бахамските острови, е построен в Германия през 1997 г., дължината му е 129 м, ширината -22 м, тонаж-15 000, гази до 6 м. и развива 21 възела в час.Тези параметри му позволяват да акостира директно на кейовете на пристанищата, които са недостъпни за гигантските лайнери. Корабът е снабден с 216 каюти, в които могат да се разположат до 300 туристи. На борда има 2 ресторанта, 2 басейна, библиотека, бар, кинотеатър, търговски и фитнес-център, сауни, интернет-кафе и нощен клуб.
Следващият круизен кораб се очаква да акостира в Несебър малко след Великден - на 16 април.



Източник: КРОСС





Коментари

горе