Фурмите спасяват от рак, високо кръвно и инсулт, но внесените от някои държави имат консерванти



Фурмите са онова нещо, което хем е вкусно, хем може да намали риска от сърдечни заболявания, да понижи кръвното налягане и да предпази от рак на дебелото черво. Полезни са и по време на бременност.

Според стара арабска поговорка ползите от плода са толкова, колкото са дните на една година.

Фурмите укрепват имунитета и допринасят за намаляването на лошия холестерол. Съдържат флуор, който предпазва зъбите от кариес, както и селен, който намалява риска от ракови заболявания.

Пресните са богати на витамин С, А, B1, B2, B3, B5 и повече от 20 различни аминокиселини, те снабдяват организма с фибри, калий и мед.

Една от функциите на фурмите е слабителна, благодарения на магнезия в тях, имат и противовъзпалителни качества и намаляват кръвното налягане. Тъй като фурмите са богати и на калий, те подпомагат и правилното функциониране на сърцето - по този начин до минимум се свежда рискът от инсулт.

Но, както пише Румяна Тодорова от info@7tepeta.com, хората, които избягват храни с добавена глюкоза и консерванти, е добре да не купуват фурми, внесени от Тунис, Египет или Мароко, тъй като тамошните сортове не са естествено сладки, а местните производители добавят глюкоза и консерванти.



Източник: bgfermer





Коментари

горе