С 4 милиона Пловдив ще има най-модерната зоологическа градина в България



Правителството одобри допълнителни трансфери в размер на 19 774 000 лв. по бюджетите на първостепенни разпоредители с бюджет.

От одобрените с постановлението средства 4 млн. лв. се предоставят на община Пловдив за реконструкция и модернизация на съществуващата инфраструктура на територията на сегашния зоопарк, разширяване на площта с цел създаване на нови експозиционни площи и увеличаване многообразието на животинските видове, създаване зони за отдих, детски кътове, осигуряване на нови паркови места за автомобили и автобуси, създаване на комфортна и безопасна среда за посетителите и подобряване на условията за отглеждане на животните.

Средствата се предоставят по бюджетите на първостепенните разпоредители с бюджет за сметка на предвидени в централния бюджет средства и чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2015 година.

От общината пък очакват тези дни да бъде издадено разрешителното за строеж на зоокъта. Планират бързи дейности по изграждането на зоопарка и през септемри да е готова поне част от него.



Източник: utre





Коментари

горе