Полицаят, върнал портфейл с 5 бона: Това е мой човешки дълг! (ВИДЕО)



Служител на МВР намери портфейл с близо 5 000 лева и го върна на собственика му, пише 24rodopi.com. „Кирил е златно момче", коментира пред наш репортер бизнесменът Назъм Салимов, който изгубил портфейла, в който имало 2 200 евро, 140 лева, кредитни карти, лична карта и други документи.
Кирил Бодуров живее в кърджалийския квартал „Възрожденци", но служи като граничен полицай в Крумовградско. В понеделник сутринта той излязъл от апартамента си, за да изхвърли в боклука. Докато вървял към контейнера тип „Бобър" пред кооперацията, той забелязал на земята обемист мъжки портфейл.

„Вдигнах го от земята. Видях, че има пари и много документи. Парите не съм ги броил. Веднага се обадих на телефонен номер в листче, което беше вътре. Вдигна ми собственикът на портфейла, който в същото време си пиел сутрешното кафе без да подозира липсата", разказа Кирил Бодуров. Назъм Салимов бил в заведение и едва след разговора започнал да търси по джобовете си портфейла.

„Исках да дам на Кирил някакви пари, но той категорично отказа. Каза ми „Това е мой човешки дълг", разказа бизнесменът. Назъм Салимов е живял дълги години в Германия. Той уточни, че заедно с парите и ваденето на нови документи, загубите му щели да надхвърлят 6 000 лева. „Отделно щяха да са стресът и притесненията", каза той. Кирил Бодуров работи в органите на МВР от 2002 година.



Източник: Блиц





Коментари

горе