Пъпът на света се намира у нас



Космическа енергия, заразява те! Не може да избягаш. Спокойствието си има име и това е магическото място – Рупите. Пъпът на света! Мястото, където енергийте се сблъскват, така че като вихрушка те завъртат и омайват, така че се чудиш сънуваш ли, или се намираш на най-спокойното къчте на Земята... Раят може би е на Земята и именно в него е избрала да живее леля Ванга.

Тук времето спира. Чувстваш се безтегловен. Тревогите ти се изпаряват. Чуваш мислите си. Всеки полъх на вятъра ти нашепва думи на неразбираем език. И едно е сигурно – уж си в България, а ти се струва, че си на някакво далечно и непознато място, разказва пред bgnow.eu посетител на уникалното място. Ще си кажете "този говори врели-некипели". Само тези, които са усетили това странно чувство обаче, ще разберат за какво иде реч.

Рупите – любимо място на Ванга. Разположено във вътрешната част на кратера на изгасналия вулкан Кожух. Мястото е прочуто с високата концентрация на космическата енергия, минералните извори с температура от 75 градуса по Целзий и построения от Ванга храм „Св. Петка Българска”. Заветът на пророчицата Ванга е храмът да бъде дом на всички вярващи, независимо от тяхната народност и вероизповедание.

Къщичката на Ванга е построена през 1970-а година. Пророчицата приема в нея нуждаещите се от нейната помощ. В нея е взимала техните болки и страдания, в нея ги дарява с вяра и надежда. На колко души е помогнала едва ли някой знае. Но тълпите, които прииждат на талази, говорят само по себе си.

Не познавам леля Ванга. Виждал съм я само по телевизията. Слушал съм за нея. Знам куп истории. Запалих свещ за здраве в църквата ѝ. Храм, построен с парите, които са дарявали всички, на които е помогнала.
През 2009 от Фондация „Ванга” по нейна заръка, в памет на загиналите от вулкан Кожух изграждат скулптурен обект „Кръстът”.

Обезателно се разходете в тази обител. Дом на извънземни и земни сили. Гледаш как от изворите излиза горещата пара, а в нея ти се привиждат какви ли не образи. Слънцето наднича от скалите, а с лъчите си докосва земята и всичката тази енергия те кара да потръпваш. От хубаво! С вяра, надежда и любов, както е учила леля Ванга. Да обичаме, да сме добри... Дали нейните копнежи обаче са постижими…

Съвършенството е присъщо за Всевишния! Въпреки това може да опитаме. Една жена, която вечно ще живее в душата на всеки, без значение познавал ли я е или не! Поклон пред Ванга от всички що изцели и вдъхна вяра в живота!



Източник: Кмета





Коментари

горе