Канят работещи майки между 30 и 45 г. да родят пак



Канят работещи майки между 30 и 45 г. да родят пак, разказва "24  часа"
Мерки, които да накарат работещите българки на възраст между 35 и 45 г. да родят второ дете или дори повече, ще готви социалното министерство. Според ведомството повишаването на раждаемостта при тези жени е резерв за спирането на демографския срив.
“Убеден съм, че работещата жена между 30 и 45 години например трябва да бъде насърчавана от държавата да ражда второ или повече деца, но със сигурност не чрез социални помощи. Не бива да си мислим, че помощите за деца са това, което ще мотивира една жена да си прекъсне работата”, каза вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин на среща с асоциация “Родители”.

Цифровизацията на тв ефира се провали, разкрива "Труд"
Цифровизацията на тв ефира в България не е постигнала целта си да  доведе до навлизане на нови програми и разнообразяване на тв и  радиосъдържанието. Това е заключението на Комисията за защита на  конкуренцията (КЗК), която бе сезирана миналата година да оцени  нормативната уредба за мултиплексите от Националното сдружение на  малките и средни кабелни оператори.
В момента двата работещи мултиплекса - НУРТС и „Фърст Диджитъл“,  които станаха обект на прословутата сделка на Цветан Василев за 1  евро, са длъжни по закон да запазват капацитет за разпространение  на обществени и търговски телевизии срещу заплащане. Няколко  частни телевизии обаче - btv lady, Diema Family и Ring sport,  отказаха да се възползват от капацитета, защото прецениха, че им е  много скъпо.

Паднаха квотите за мляко в ЕС, чуди се "Стандарт"
След повече от три десетилетия опити за предотвратяване на  свръхпроизводство, квотите за мляко в ЕС паднаха, предаде Би Би  Си. Създадената през 1984 г. система се премахва, така че  европейските млекопроизводители да могат да се конкурират с  международните фирми в бранша на бързо развиващите се пазар в Азия  и Африка. Очаква се производството в Ирландия, Холандия и Германия  да се увеличи значително. Фермерите във Великобритания обаче  коментират, че премахването на квотите ще доведе до спад в цената  на произвежданото от тях мляко. Комисарят по земеделие и развитие  на селските райони Фил Хогън коментира, че новите условия  представляват едновременно предизвикателство и нова възможност за  ЕС.

Обвинител № 1 ще спира сделки за 48 часа, пресмята "Монитор"
Главният прокурор ще може да спира сделки с имущество или  финансови операции за срок от 48 часа в изключителни случаи,  когато е необходимо да се предотврати умишлено престъпление или  общественоопасно деяние.
Вчера промените в ГПК и НПК бяха приети на първо четене от  депутатите от правната комисия. Преди седмица премиерът Бойко  Борисов даде да се разбере, че поводът за измененията е  договорката между Цветан Василев и т.нар. инвеститори от LIC33, с  която целият пакет от 43% от БТК, 91% от „Дунарит” и „Авионамс” и  100% от НУРТС, ГАРБ и „Фърст диджитал” преминава в ръцете на  люксембургската офшорка срещу 1 евро.

Премиерът започна да подготвя почвата за актуализация на бюджета, съобщава "Сега"
На фона на добри новини за приходите в хазната премиерът Бойко Борисов започна да подготвя почвата за актуализация на бюджет 2015. По време на редовния блицконтрол в парламента вчера Борисов не изключи възможността да търси подкрепа от депутатите за допускане на допълнителни разходи. Според премиера до подобно решение може да се стигне само ако събраните приходи надхвърлят планираното в бюджета. В същото време правителството вече обяви, че се очаква това да бъде факт още към края на април.



Източник: fakti





Коментари

горе