Ромите са обучени да източват държавата



Преди години случаят със социалния работник от Пловдив Ангелина Петрова скандализира обществото, защото тя беше уволнена, понеже е спряла помощите на десетки семейства, смятайки, че не заслужават да получават помощи. Стигна се дотам, че ромите, на които бяха спрени помощите, ѝ посегнаха - тя бе скубана и влачена в "Столипиново".

"Ромите са абсолютно наясно с правата и законите и са обучени по какъв начин да източват държавата”, заяви в „Здравей, България” Ангелина Петрова.

"Ако никой не отиде на място и не провери какво е декларирано по молбите им за помощи, може да се раздават просто ей така едни пари. Малко социални работници го правят, защото се страхуват да влизат по домовете. Отидох в една къща, в която има телевизор за 2000 лева, луксозно обзаведена, на два етажа. Видно беше, че хората живеят добре. В друга пък имаха магазин, а хората обясняваха, че не е техен”, разказа Петрова.

Според нея има пропуски и неправилно функционираща система.

"За напрежението, което се създава, нито ромите са виновни, нито социалните работници, които в един момент са притиснати и не могат да си свършат добре работата”, на мнение е тя.



Източник: novanews





Коментари

горе