Тези рецепти на великия Петър Дънов церят диабет и високо кръвно!



Златни рецепти на големия Петър Дънов церят диабет и високо кръвно!

Петър Дънов разкрива, че скритите сили, които успяваме да провокираме ще ни излекуват. Създателят на бялото братство е категоричен, че всеки от нас ги притежава. Затова не трябва да се лекува самата болест, а да се активират тези „заспали резерви в организма, които могат сами да се справят с това предизвикателство”. И когато се случи, ние ще изпитаме много по-голяма удоволетвореност, отколкото ако отвън атакуваме проблема.

Петър Дънов

Петър Дънов остави наистина ценно наследство за здравето ни

За учителя Петър Дънов билките са само проводник на тези велики сили. Той съветва да живеем и се храним природосъобразно. Най-голяма енергия природата отделя през двата пролетни месеца – април и май, когато всичко цъфти и се събужда за живот.За него не е толкова важно само да се дават съвети как хората да се излекуват, а от съществено значение е да им оставим препоръки, начини и методи как да съхранят своето здраве.

Учителят дава ценни напътствия и по какъв начин да се избавим от коварната захарна болест и високото кръвно налягане. При диабет Петър Дънов препоръчва да се хапва варено жито или сурово по петдесет грама на ден. За регулирането на диабета помага също и варена царевица, на която е добре да се се пие и водата, където е варена.

Напълно изключва от менюто на болния млечни продукти, боб, въглехидратни и тлъсти храни. Съветва да се консумират повече плодове, но кисели и много лимони. Киселите храни също да се избягват, както и употребата на оцет. Петър Дънов препоръчва да се яде и тархана. Добре е в ежедневното меню да ни е наситено с повече спанак, моркови, домати, чушки, салати и други зеленчуци. Хлябът също да е намален до сто и петдесет грама на ден.

При високо кръвно налягане учителя препоръчва да се хапва по-малко и да се приемат малко течности. Хубаво е от масата да ставаме леко гладни, е неговата препоръка. Хипертониците трябва постепенно да станат вегетарианци и суровоядци. Да се избягват солени, пикантни и прекалено тлъсти храни. Хлябът да се замести от варено жито. Да се ядат моркови, коприва, зелени салати, гарнирани с дървено масло. Петър Дънов съветва още храната да е слабо посолена.



Източник: razkritia





Коментари

горе