Майстори пекари раздават хляб на пловдивчани



Хлебари и пекари от цялата страна ще се съберат в Пловдив за традиционния Панаир на занаятите. В рамките на четири дни майсторите ще приготвят хляб по стари рецепти и ще го раздават на минувачите, съобщи Тони Симидчиева, която е председател на Камарата на занаятите в града. Тази година инициативата ще се проведе от 23 до 27 април под мотото „Събор на хлебари и пекари”.

В рамките на панаира своите умения ще представят общо 82 занаятчии, сред които и 12 хлебари и пекари.

"Не искаме да върнем супер старите рецепти за хляб, а да запознаем децата с неговите качества и история", обясни майсторът Димитър Йотов. Шатрите на занаятчиите ще бъдат разположени от Римския стадион до бул. „Шести септември”, а посетителите ще могат да наблюдават демонстрации на живо и да се консултират с майсторите за съставките на изделията.

Успоредно с Панаира на занаятите, Пловдив ще бъде домакин и на среща на туроператори от Европа и САЩ, на която са поканени да присъстват и местни хотелиери, ресторантьори и собственици на галерии, съобщи Тони Симидчиева. Те ще присъстват и на откриването на Панаира на занаятите, ще имат и отделен тур за посещение на атрактивните места в Пловдив.



Източник: Новинар





Коментари

горе