Четвъртокласничка намери златна гривна и я върна на собственика й



Какво бихте направили, ако намерите изгубена вещ? Нека бъдем честни, в днешните времена на безнравственост и егоизъм някак си естествено господства първобитният закон, че каквото намерим става автоматично наше. Много малко са хората, които биха си направили труда да потърсят собственика на откритата от тях вещ и да му я върнат. И все пак ги има... Това пише Силвия Тачева от 11-и клас на СОУ „Иван Вазов" в Плевен. Повод за това е случка в училището, при която ученичка от 4 клас намери златна гривна и я върна на собственика й, съобщава „Дарик”.Ани Анайлова Арсова от 4г клас случайно открива изгубената златна гривна, след което я връща обратно на собственика й - Георк Телият Калчев от 3б клас. Историята с намирането е доста интересна.

Ани правела упражнения в час по физическо, когато видяла на земята, че нещо проблясва. След като разгрявката в началото на часа свършила, четвъртокласничката по-внимателно огледала и разбрала, че е открила гривна. Веднага я занесла на своята класна Сашка Данговска.

Преподавателката установила, че гривната е златна и по размера й решила, че е на някой по-малък ученик. След кратко търсене бил установен и собственика на гривната. При срещата си с Ани, Георк споделил, че гривната му е подарена от леля му, която е в чужбина, още когато бил малък. Става ясно, че сама по себе си гривната не е толкова скъпа, но има сантиментална стойност за момчето.

Третокласникът истински се зарадвал на благородния жест на Ани и неговата благодарност била искрена и безгранична.

Въпреки че в днешно време подобна постъпка е едва ли не геройство, Ани не смята, че е сторила нещо специално. Казва, че не се чувства горда или нещо подобно, а просто е удовлетворена, че е сторила едно добро дело.



Източник: Блиц





Коментари

горе