Подправката, която ще премахне целулита ви и мазнините по корема стои на рафта в кухнята ви



Този подправка се намира във вашата кухня, евтина е, а е невероятно здравословна. Разберете какво може да направи за вашето здраве. Със своите лечебни свойства се прочува още в древната индийска медицина, така че в списъците на Аюрведа се споменава много пъти.

Черният пипер е подправки, който със сигурност използвате почти всеки ден, но вероятно не знаете за нейните лечебни сили. Именно затова ние ще ви разкрием всички благотворни, лечебни действия на този продукт, който изобщо не е скъп и със сигурност го имате и в кухнята.

Черният пипер преди всичко стимулира храносмилането и премахва бактериите в стомаха . Въпреки това, антибактериалното и антимикробно действие на черния пипер могат да бъдат и мощен консервант, а храната, която е добре подправена с тази подправка може да издържи дълго. Важна роля на пипер е и това, че подтиква способността на организма да абсорбира хранителните вещества , особено бета-каротин и витамини от B групата. Той също така ускорява метаболизма и подпомага изгарянето на калориите, така че може да бъде от голяма полза за хората, които имат излишък от килограми.

Черният пипер съдържа силни антиоксиданти, които са важен съюзник в борбата срещу свободните радикали , като тази подправка помага на организма да се предпази от възникването на рак. Пипер предотвратява и задържането на вода в тялото, така че стимулира потенето и отделянето на урина. В комбинация с варени вино и карамфил, той е отлично средство срещу настинка. От черният пипер може да прави и етерично масло, което е много ефективно в борбата срещу артрит, насърчава и кръвообращението, а е добре и за премахването на целулита./bradva



Източник: dnesplus





Коментари

горе