УЕФА за Бербатов: Свенливият български лидер



Официалният сайт на УЕФА отделя специално внимание на Димитър Бербатов преди предстоящия утре 1/4-финален реванш на Шампионската лига между Монако и Ювентус. „Бианконерите" имат аванс след успеха с 1:0 през миналата седмица.

Интернет страницата на европейската футболна централа припомня, че на 10 април 1991 г. Христо Стоичков бележи два гола за Барселона при победата с 3:1 над Ювентус след обрат в първи полуфинал за КНК. 24 години по-късно Димитър Бербатов е на един гол от изравняване на рекорда на Стоичков за най-резултатен българския футболист в евротурнирите. Камата има 35 попадения за ЦСКА, Барселона и Парма, докато Бербо е с 34, реализирани с екипите на ЦСКА, Байер (Леверкузен), Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Монако.

Текстът, посветен на Бербатов, е озаглавен „Димитър Бербатов: Свенливият български лидер". Припомня се, че нападателят на Монако е най-резултатният футболист на националния отбор на България с 48 гола, реализирани в 77 мача. Бербо прекрати кариерата си при „лъвовете" през 2010 г.



Източник: Всекиден





Коментари

горе