"Обичай родината" – Образователна карта на България за деца



Пъстрата образователна карта на България за деца е вече в много български училища, благодарение на благотворителния проект „Обичай родината“ по инициатива на „Сдружение Азбукари“ и със специалната подкрепа на онлайн магазина еMAG. Целта е подпомагане на образователния процес на децата в началните и основните училища и също така да бъде от полза на техните учители и родители.

Сдружение Азбукари е неправителствена организация, обединени зад една обща идея да подкрепят, насърчават талантливите деца, да подобрят начина им на живот, за да вярват повече в мечтите си.

Детската образователна карта на България се състои от 500 цветни рисунки. Поетапно 3 500 интерактивни карти са поставени по кабинетите в училищата във всички области на страната.

снимка: www.focus-news.net

снимка: www.focus-news.net

Идеята на проекта „Обичай родината“ е да се насърчава интереса и обичта на децата към родината с модерен подход. Детската карта на България е подходяща както за малките, така и за големите любознайковци. Състои се от 11 различни теми. Децата ще имат възможност да се запознаят с природните богатства на България, фауната, флората, културните и историческите забележителности, древните съкровища, манастирите, църквите, фолклора и др.

„Българските ученици имат страхотен потенциал и неведнъж са ставали пример за национална гордост.

Образователната карта е изработена на ръка от художник, който в продължение на една година творчески усилия е нарисувал 500-те цветни илюстрации.

„Детската карта на България ще събере много любознателни погледи, а също и одобрението на учителите и родителите.“ – добавят още организаторите от „Сдружение Азбукари“

На сайта на Сдружение Азбукари www.azbukari.org може да поръчате детската карта на България, която е с изцяло образователен характер, като по този начин истински ще зарадвате вашите малчугани и ще стимулирате желанието им да знаят повече за красивата природата и  богатото културно-историческото наследство на родината им.



Източник: Добри новини





Коментари

горе