Бъдещи абитуриенти избраха тениските пред скъпите тоалети



Луксозни автомобили, маркови тоалети и аксесоари… Това е представата на част от българските випускници за запомнящ се абитуриентски бал. Други обаче избраха тениската пред скъпата рокля и костюм – тениска, с която подпомагат и осъществяват мечтите на много младежи в неравностойто положение за най-ценното – образованието!

Бъдещи абитуриенти избраха тениските пред скъпите тоалети

#STENISKANABALA
Снимка: www.steniskanabala.bg

За втора поред година стартира инициативата #steniskanabala, при която идеята е абитуриенти да даряват предвидените за скъпи бални тоалети средства, като по този начин вложат разумно парите в бъдещото образование на сираци. Даренията се насочват изцяло към абитуриенти сираци в България, за да могат те да продължат обучението си във ВУЗ-ове или ЦПО (Център за професионално обучение), а организаторите се стараят да им осигурят и развитие в избраното поприще.

В основата на #steniskanabala стои акцията на абитуриенти от гр.Пирот (Сърбия) под наслов „Пет минути за теб, цял живот за тях!”, които преди две години благотворително отидоха на бала си с тениски и дариха спестените от скъпи тоалети средства на младежи в тежко социално положение.
През 2014г. MOTO-PFOHE пое инициативата и за България, избирайки да развие една достойна кауза, а примерът на младежите от Пирот набира все повече доброволци, които да помагат на връстниците си и у нас. 553-ма ученици от цялата страна са избрали миналата година да бъдат на изпращането или бала си с тениска от кампанията – учениците от 91-ва Немска езикова гимназия „К. Гълъбов”, ПГ по аудио, видео и телекомуникация „А.С.Попов“, както и ПГ по механотехника – гр. Русе. Випускниците от НБУ и от ИУ – Варна, специалност Информатика, също предпочитат да празнуват с тениски на абсолвентския си бал. Благодарение на всички тях, събраната през 2014г. сума възлиза на 48 776лв., с която са осигурени еднократни стипендии в размер на две хиляди лева на деветнадесет деца, израснали без родителска грижа. Надеждите и амбицията на организаторите са тази година сумата да се удвои.

Бъдещи абитуриенти избраха тениските пред скъпите тоалети

#STENISKANABALA
Снимка: www.steniskanabala.bg

Дизайнерите DJ Marten, Knapp и 45 Street се включват благотворително през настоящата година, със своя уникална визия за мъжки и дамски тениски. Каузата се подкрепя и осъществява в партньорство с DHL, които доставят благотворително тениските, и Български червен кръст, който отговаря за заявките на абитуриентите сираци. Каузата #steniskanabala е подкрепена и от известни и обичани лица като Хр. Мутафчиев и Д. Караджов.

След старта на #steniskanabala` 2015г., събраната до момента сума е над 17000 лв, а първите включили се абитуриенти са от 97-о СОУ „Братя Миладинови”- гр.София, които не се поколебаха да се откажат от скъпите и бляскави тоалети, бижута и возила. Младежите споделят, че са решили да бъдат част от кампанията, защото напълно осъзнават нуждата от добро образование и в тази връзка биха искали да помогнат на връстниците си, които нямат финансовата възможност да следват мечтите си.

Абсолютно всеки, който желае, може да стане част от #steniskanabala, като си избере тениска в желан модел, вид и размер, от специално обновения сайт на кампанията www.steniskanabala.bg, и по този начин дари средства. Размера на дарението си определяте сами, но тениска ще получите при сума над двадесет лева.



Източник: Добри новини





Коментари

горе