Българче на 2 годинки изрецитира "Обесването на Васил Левски"



Щом родителите възпитават своите деца като това българче, което на 2 годинки рецитира стихотворението  „Обесването на Васил Левски“, България е жива

Той се казва Борил и когато бил на 2 годинки, неговите родители го научили да рецитира стихотворението на Христо Ботев, с което колоса на българската литература дава израз на своята мъка по загубата на великия национален герой Васил Левски.

Много българи си спомнят от училище колко образно Ботев е описал студа и мраза вън, които скоро ще погълнат и бездиханното тяло на Апостола на Свободата.

Присъствието на черния гарван  подсилва трагедията, която се е разиграла в мразовития февруарски ден в София.

„Обесването на Васил Левски“ е една от творбите, които всеки българин трябва ако не знае цялото наизуст, то поне няколко строфи като израз на своята национална принадлежност.

Но дори и да бъде рецитирано от голям човек или от ученик, въздействието, докато слушаме малкото българче Борил, е в пъти по-силно.

Видеото е качено в   YouTube, писаха в prekrasna.bg.

Коментарите във Фейсбук са трогателни.

Нашите сънародници са впечатлени от проявата на родолюбие.

Те написаха: „Докато българските майки раждат такива чеда,  никой няма да може да затрие България и българското племе!“

„Какво сладко,  малко детенце!  Направо ми идва да го изям,  с тези малки бузки и как накрая се покланя и си пляска сам.  Браво на него и родителите му! Добре е,  че са го научили на това стихотворение.“

„Поздравления за родителите! Възпитават истински БЪЛГАРИН!“

„Поклон пред детето и родителите му!!!“

„България е жива!“

„След още няколко години той ще е голямо момче, ще се гледа, ще чете коментарите и тогава ще разбере, защо сега се вълнувам до просълзяване.

Бог да благослови всяко българско семейство!“

„Браво на родителите ! Точно на такива ценности трябва да го научат,както и всяко едно дете трябва да бъде възпитано по този начин!“

А на вас как ви подейства малкото българче Борил, което изрецитира това сложно и въздействащо стихотворение?



Източник: Актуално





Коментари

горе