Pernik News Български билборд във Франция сравнява Перник с Париж



Докато цяла България все още обсъжда българската изложба във френския Лувър, още една забавна българо-френска новина привлече внимание и интерес. Перник се прочу във френската столица Париж, след като четирима приятели поставиха билборд на кирилица в сърцето на Франция. „Славко, Париж не е като Перник, ела си!“ гласи поканата, специално инсталирана на знаковия булевард „Шарл дьо Гол“ в едно от парижките предградия, за да изненада нашия съгражданин.

Интересната идея е на приятелската компания на Светослав Димитров, а в помощ се включва първата бира на България, Kamenitza, която е решила тази година наистина да събира приятели от цял свят. Екипът на компанията подкрепя смелата идея на Влади, Явор, Иван и Краси, които  организират специална фотосесия в професионално студио, а след това, след контакт с френски агенции, окичват билборд на ключовата локация. Мястото е специално подбрано, така че да попадне на ежедневния маршрут на Слави към неговата месторабота. Част от плана е и съпругата на Светослав, Дамяна, която в пълна тайна помага за организацията и дава ключова информация за ежедневната програма и маршрута на половинката си.

В уречения ден, малко след поставянето на борда, в плана се включва и друг приятел – Николай, който вика Слави на помощ за пренасянето на доставена мебел. Двамата се срещат на булеварда и улисани в сладки приказки наближават билборда без Светослав да подозира нищо. Когато стигат на няколко метра от афиша изненадата „грейва“ в пълния си блясък, а мечтаният ефект е постигнат „от пръв поглед“ – Слави коментира щурата идея на приятелите си с думите „Не е истина, стига бе, хора.. Как го измислихте това“ , а в рамките на няколко минути след зърването на борда думите се губят и недоумението се редува с искрена радост „Неее, шегувате се, нали.. не е сериозно.. голямо, голямо (хрумване) супер е.. направо не знам“. През цялото време усмивката не слиза от лицето на Светослав, а малко след изненадата идва и категоричното решение да си „дойде на по бира“ за няколко дни. Билетите са резервирани веднага и още този уикенд Слави и семейството му кацат на Летище София, а приятелите му готвят специално посрещане.

Цялата история е заснета и още следващата седмица видеото на Светослав и неговите приятели ще разкаже историята в детайли от подготовката в София до уникалната реакция, от „първо лице“ пред билборда в Париж. Част от филма ще е посрещането на софийското летище, което приятелите му обещават да бъде още по-впечатляващо от френската им авантюра.

Забавните хрумки са присъщи за компанията, тъй като Светослав и приятелите му са музикални DJ в Перник. За съжаление на БГ групата, преди няколко години Слави заживява за постоянно в Париж като един от десетките хиляди българи във френската столица. Той и съпругата му работят здраво (той – в пекарна, а тя в комуникационна агенция) и споделят грижите за едногодишния Тео, но не им остава много време и въможност за пътувания до България – прибират се само два пъти в годината, обикновено около празниците. Приятелите му признават, че им липсва и с удоволствие биха се виждали по-често, макар и за кратко или само „за по бира“. Причината е проста и вече я знаят и французите, след като са видели снимката на Влади, Явор, Иван и Краси и дискретния френски превод: „Париж не е като Перник“.



Източник: perniknews





Коментари

горе