7 места в Родопите с чудесни гледки



Всеки има нужда от нещо различно. Някои предпочитат гледки към горите, а други обичат язовирите, реките….

Преди да се възхищаваме на красивите гледки по света е добре първо да опознаем добре България и да се запознаем с нейната красота- именно затова erodopi.eu ще ви покаже приказни кътчета в Родопа планина, които по нищо не отстъпват на световно известните курорти и популярни забележителности.

1 Маджарово – меандрите на р.Арда

Пътувайки към най-източните разклонения на Родопите,  където река Арда образува едни от най-красивите си меандри с обширни пясъчни плажове на входа на язовир Ивайловград, ще попаднете в друг свят.

меандрите на река арда

 

2. Язовир Ивайловград – изглед от с. Сеноклас 

Може да се насладите на тази гледка, ако сте готови да вървите 40 минути пеша или имате високо проходима кола. Отбивката се намира по пътя между град Маджарово и село Сеноклас. Язовир Ивайловград  е притегателен център за любителите на природата,   а с откриването на летния риболовен сезон, най-достъпните места около него се превръщат в малки къмпинги

язовир Ивайловград

Снимка: Никола Шишманов – Язовир Ивайловград

3. Орлово око

“Орлово око” се извисява над родопско ждрело. От площадката се открива спиращ дъха изглед към красотите на Родопите и безкрайните хоризонти.

орлово око

Снимка: Евгени Динев – http://vgenidinev.com/

4. Крепостта Моняк

Веднъж стигнали до крепостта пред очите на туристите се открива невероятна гледка към язовир „Студен кладенец” и град Кърджали. Преживяването си заслужава трудното изкачване.

крепостта моняк

снимка: http://bulgariatravel.org/ – Крепостта Моняк

5. Юмрук Скала

Когато се намираш на място като Юмрук скала няма как да не се преклониш пред величествената гледка, която се открива пред теб.

юмрук скала

 

6. Язовир Кърджали

Той е един от най-големите в България и има разработени атракции като разходка с кораб, както и приятните плаващи ресторанти, в които се предлагат вкусни ястия.

kyrdxali

 

7. Татул

Един от най-величествените мегалитни паметници, открити по нашите земи, е Тракийското светилище край село Татул. Може да седнете и да се насладите на красивата гледка и спокойствието наоколо.

татул

снимка: Евгени Динев – Татул

 

 На колко от тези места сте били и кои бихте допълнили ? 



Източник: почивки в Родопите





Коментари

горе