Анджи - момичето, с което се гордее Стражица



Преди около седмица в Стражица стана известен поредният, осми лауреат на годишната награда на името на Ангел Каралийчев. Тя се дава за отличен успех и високи резултати в общински, областни, национални и международни олимпиади, конкурси и състезания на ученици от общината.
Новата носителка на високото отличие се казва Анджела Василиу Наку, осмокласничка от Стражица. С нея обаче се гордее цялата община - певица, отлична художничка, поетеса с многобройни конкурси. В ядрото е на всеки екип, който твори нещо по училищните международни проекти.
Обикновено е тъжна, но най-близките нейни приятели винаги я подкрепят всеотдайно и безкористно във всяко нейно начинание. Младото момиче за две години изгуби и двамата си родители. Скръбната вест за таткото дойде внезапно от съседна Гърция. Майката на Анджи загина при автомобилна злополука, за която беше виновен безразсъден шофьор от селото, в което тя беше детска учителка. Сега Анджи живее със своята баба, която се радва на всеки неин успех и знае цената и вложения труд за нейните успехи.
Веднъж Радка Раева, майката, след като бе останала без съпруг, сподели: „На всички мои приятелки и приятели се моля, ако нещо се случи с мен - помагайте на детето ми. Искам да я видя с осъществени мечти, като добра певица или художничка!” А съдбата, като отнема нещо, винаги дава друго и днес Анджи успешно преодолява всички предизвикателства и е по-мъдра от много възрастни. Любимите й изкуства запълват свободното й време, учи песни, рисува, пише стихове. В едно интервю за Българското национално радио по повод високото отличие за пореден път преоткрихме, че детето вече е пораснало момиче, със слънчево излъчване на млада дама, която може да покорява публика и да раздава обич от сцената.



Източник: Борба.БГ





Коментари

горе