Народни лекове при гъбички по краката



Гъбичките по краката са често срещан кожен проблем. Лечението им често отнема седмици, а неприятната миризма, лющенето и сърбежа нарушават комфорта ни.

Народната медицина е запазила лекове, които могат да помогнат за елиминирането на гъбичната инфекция. Вижте някои от тях и върнете отново комфорта и красотата на вашите крака.

Баня с отвара от дъбови кори

Дъбовите кори са чудесни за заздравяване и стимулиране растежа на косата. Но в народната медицина, те имат и друго приложение – елиминират гъбичните инфекции на краката. Как да си приготвите лечебната отвара?

Във вряща вода сложете 1-2 супени лъжици сушени дъбови кори. Оставете ги да къкрят на тих огън за 15 минути. Преди да накиснете краката си отварата трябва да бъде добре охладена.

Измийте предварително краката със сапун и вода и след това ги потопете в отварата за 10-15 минути. Не изплаквайте, а подсушете с чиста кърпа. Правете тази грижа 1-2 пъти дневно поне седмица.

Клеева тинктура

Приемаме клеева тинктура най-често, за да засилим защитните сили на организма. Но тя има противовъзпалително и противогъбично действие и може да помогне при лечението на гъбички на краката. Вечер, след като измиете и подсушите краката си, нанесете с помощта на памучен тампон клеева тинктура.

Оставете да действа цяла нощ, а на сутринта може да ги изплакнете с чиста вода. Правете тази грижа 10 дни, а след това веднъж или два пъти седмично, за да предотвратите повторната поява на гъбичките.

Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво е друго средство от народната медицина, което елиминира сърбежа и неприятната миризма от краката. Отново вечер, след като сте измили и подсушили добре краката си, нанесете от него върху кожата с помощта на памучен тампон. На сутринта може да изплакнете с чиста вода.



Източник: az-jenata





Коментари

горе