Фонтаните в Пловдив запяха, Борисов не дойде, идват 80 млн. лева



Не очаквах да видя такива красоти в Пловдив, възкликна регионалният министър Лиляна Павлова, след като зърна Пеещите фонтани. Атракцията беше пусната в присъствието на хиляди пловдивчани. Кметът Иван Тотев благодари на Павлова и на министъра на културата Вежди Рашидов за оказаната помощ при реконструкцията на Цар Симеоновата градина, в която бяха вложени 11 млн. лева.

"Парите са от нас, но сте направили невероятни красоти. Всяко евро е оползотворено на място", заяви Павлова. Тя съобщи, че са осигурени за Пловдив още три милиона лева, а в новия програмен период градът ще получи 80 милиона. "Тези средства са резервирани специално за вашия град. Правителството ще продължи да подкрепя Пловдив", каза тя, а хилядите граждани я аплодираха. Тя заръча на пловдивчани да ги пазят.

Десетки се здрависаха с Цветан Цветанов. "Да, вижда се, че градът е променен. Кметът се справя. Вие сте неговите работодатели", казваше председателят на ПГ на ГЕРБ на хората. "Пак ще гласуваме за кмета", отвръщаше му публиката. "Иван показа, че може да работи за града", продължи Цветанов. Отсъствието на Бойко Борисов беше обяснено със закъснелия му полет от Рига.

Бившият градоначалник Славчо Атанасов дойде с жена си Елена на откриването. Кметът на Варна Иван Портних също пристигна на церемонията. Оркестърът на пловдивската опера подгря с изпълнения на популярни класически мелодии.
"Изключително се вълнумам, като виждам какво направихме в Цар Симеоновата градина", каза Иван Тотев. Той припомни историята на парка, открит през 1892 г. за Първото българско изложение. Сега Пловдив отново има своите пеещи фонтани, каза градоначалникът.

При старта на фонтаните, музиката се чуваше тихо. Някои питаха да не би да има технически проблем. Пет минутната заря обаче накара хилядите да не свалят очи от небето. Огнени хризантеми, водопади и гейзери спряха дъха на публиката.
"Утре вечер празненствата за Европейската столица на културата ще завършат отново на Пеещите фонтати", каза Тотев.



Източник: 24 часа





Коментари

горе