Крисия пее за българчетата в чужбина



Клип с песен на Крисия и декламация на стихотворението „Аз съм българче" ще получат в навечерието на 24 май българчета, които живеят и учат в чужбина. Хоровата рецитация, придружена със соловото изпълнение на „Моя страна, моя Българиия", е дело на малчуганите от ІV „б" клас на разградското училище „Васил Левски", където учи и Крисия.

Програмата е подготвена от децата в рамките на техния проект „Всички пътища водят към дома", който вече прерасна в международен виртуален клуб със същото име.Целта на обединението е да се издирят деца от Разград и България, които сега живеят и учат в чужбина и да се поддържа постоянна връзка с тях.
Във фейсбук групата на клуба на страниците на социалната мрежа вече има повече от 200 членове от всички краища на света. В утрото на 24 май те ще получат поздрава на децата от Разград по случай празника на буквите.

Четвъртокласниците вече обявиха, че искат клубове като техния да се създадат и в други училища на областта.Те поискаха и получиха подкрепата на областния управител на Разград Петър Василев, който стана член на детското обединение и ще помага то да се разраства.



Източник: Стандарт





Коментари

горе