Десислава Георгиева стана европейска вицешампионка на скиф



Невероятни постижения, титли и много завоювани медали - така премина уикенда за част от Спортните таланти на „Еврофутбол". Безспорно, най-голямото събитие е европейската вицешампионска титла на Десислава Георгиева на скиф от първенството за юноши и девойки в Рачице (Чехия). Деси, която е финансирана по едноименната програма на българския букмейкър за втора поредна година, загуби единствено от холандката Ан Хелен Кейсер. 

Световният вицешампион от първенството в Москва на едноместен каяк - Мирослав Кирчев спечели бронзов медал на финала на Световната купа в Дуисбург (Германия) на 500 метра. Русенецът финишира за 1:40.786 минути. Победител стана австралиецът Кен Уолъс, а полякът Павел Шандраш завърши на второ място. В събота Мирослав, който също за втора година е Спортен талант на „Еврофутбол", се класира 4-ти на 1000-метровата дистанция.

Спортният талант на „Еврофутбол" - Грета Банишка, завоюва сребро на прескок от 6-ия международен турнир Гимпис-Гимнова в Кеерберген (Белгия). Тя влезе с първи резултат във финала, но там постигна 13.450 точки, което бе с 3 десети по-слаб от този на победителката Ореан Лешено от Франция. Грета е 7-ма на земя и 8-ма на греда, което й осигури 16-то място в генералното класиране. Съставът на ЦСКА, за който се състезава 14-годишната софиянка, зае 7-мо място в отборното класиране.

При дебюта си при юношите до 18 години Здравко Тренев с кон Силвър бой спечели второ място в отборния тест и първо място в свободния стил „кюр" на турнира по обездка, състоял се събота и неделя на конната база „Хан Аспарух" в София. С другия си кон - Венус, 15-годишният столичанин зае трето място в отборния тест и второ в свободния стил.

Мариела Николова грабна златото в клас Лазер 4.7 при девойките на провелата се от 21 до 24.05 регата „Приморско 2015". При жените в генералното подреждане варненката се нареди на втора позиция.

Близнаците Камелия и Даниел Караколеви имаха информационен тест за юноши и девойки на 3х2 км каяк в Пловдив. Даниел спечели две първи и едно второ място, докато Камелия бе преследвана от малшанс, като се обърна по време на дистанцията и не успя да затвърди лидерската си позиция.



Източник: КРОСС





Коментари

горе