Ето го "Квадрат 500" (СНИМКИ)



Ето го

Ето го

Ето го

Ето го

Ето го

Ето го

Ето го

Ето го

Ето го

Снимки: Агнес Асенова

Националната галерия "Квадрат 500", известна като Българския Лувър, беше представена днес пред медиите от Слава Иванова, и.д. директор и от акад. Светлин Русев - ръководител на работната група за концепцията на новия музей. 

Официалното откриване на галерията ще се състои в четвъртък - 28 май 2015 г.

Музеят е на 6 етажа и разполага с десетки зали. Всяка една от тях е запълнена с редица произведения на изкуството. През първите три дни входът за посетители ще бъде безплатен. Билетите ще струват 10 лева, с намаление - 5 лева.

Половината от изложбените творби в "Квадрат 500" са на български автори. Другата - представя изкуство от Европа, Азия, Африка и Америка. Колекцията на музейния комплекс представя над 42 хиляди творби.

„И българското, и чуждестранното изкуство са изключително важни. Те съставляват нашата национална колекция. Можем да говорим за една изключително богата, мащабна, прекрасна колекция, с която можем само да се гордеем", каза Слава Иванова, директор на Националната галерия „Квадрат 500".

Терминът „Български Лувър" вече не трябва да бъде използван, защото националната галерия ще наложи своето собствено име, коментира тя.



Източник: Всекиден





Коментари

горе