Мощите на Св. Йоан Предтеча от Созопол пристигат в Кърджали



Мощите на Свети Йоан Предтеча в Созопол пристигат в Кърджали, в средновековния манастирски комплекс, носещ името на светеца, на 23 юни. На следващия ден, след светата Литургия, с литийно шествие с мощите на Светията, ще се положи основен камък на втората част от манастирския комплекс, наречен „Просветителска зала”, която ще се строи само и единствено със усилието, труда и средствата на хора свързани с Кърджали. това съобщи енорийския свещеник към църквата „Свети Йоан Предтеча” отец Николай Величков.

Пренасянето на мощите става с благословията на пловдивския митрополит Николай, а ще ги донесе до Кърджали сливенския митрополит Йоаникий. Двамата и Знеполския епископ Арсений ще отслужат празнична Вечерна служба в двора на манастира, на специално изработена сцена, , тъй като храмът е тесен да побере толкова много хора, колкото очакваме, каза отец Николай.

След службата, децата от Неделното училище по Православно Християнско вероучение, по случай завършването на годината по вероучение, ще изиграят театрална постановка със старозаветен сюжет – „Моисей – Извеждане на еврейския народ от Египет”, ръководена от режисьора Гълъб Бочуков. За пръв път, децата ще играят своята театрална постановка вечер, на специално сценично осветление, облечени със специални старозаветни облекла.



Източник: Дарик





Коментари

горе