Добри хора искат да помогнат на Марсело от Монтана



"Добри хора ми звънят с добрата вест, че искат да ми помогнат", каза за „Стандарт" ромът Марсело Илиев от квартал „Огоста" в Монтана. Той бе приет да се учи в колеж в Кеймбридж след успешно издържани изпити. Семейството му обаче не може да плати таксата за обучение, която за 2 години е 34000 паунда. Първата вноска от 5800 трябва да бъде платена до дни.

Марсело Илиев е ученик от осми клас на гимназията по архитектура, строителство и геодезия в Монтана. Той обаче е решил да продължи образованието си в Англия в колеж, който подготвя студенти за почти всички вузове в страната.

"Много българи ми позвъниха, поздравиха ме и ми споделиха, че дават пари за мен. Един дори ми каза, че ми дава единствените си спестени пари – 400 евро. Звъняха ми българи и от Унгария, Дания, Испания, Англия. Всички се радват за мен и искрено ми желаят да успея."

"Нито един от обадилите се не е обещал цялата сума", каза още Марсело. "Надявам се обаче да я съберем с усилията на много хора."

Обадилите се искат сметка в чужда валута, за да преведат парите. Досега Марсело не е имал такава сметка. В понеделник той и майка му Цветана Илиева посетиха клона на Пощенска банка в Монтана и заявиха откриването на сметка. Тя ще стане факт късно в понеделник вечер или във вторник сутрин.

"Тогава ще си открия страница във Фейсбук и ще публикувам сметката", обеща тийнейджърът. "Редовно ще дават отчет колко пари са събрани и как и за какво аз ги използвам."



Източник: Стандарт





Коментари

горе