Дядо Добри събрал 12 хиляди, за да строят храм на гара Елин Пелин



Дядо Добри Добрев, или светецът от Байлово, както го наричат хората, скоро ще навърши 101 години. Въпреки това той все още пътува до София, където в катедралния храм "Св. Александър Невски" събира милостиня, която дарява за православните храмове.

Дядо Добри е особен човек, знаете, че дарява. Той е загадка за всички и така ще се запомни, казва кметът на Байлово Бойко Неделчев.

Дядо Добри има правото от Бога да живее 100 години. Като младеж по време на бомбардировките беше прислужник в министерство. Имал е 4 деца, живял е със съпругата и майка си - вдовица от Балканската война. Изоставил ги е и се е отдал на Бога, разказва Никола Кайджиев.

Учителката Марина Боева допълва, че уважават столетника заради добрата душа, благотворителността, която прави и неговото трудолюбие.

Мъдростта, която е запомнила от него, е: Да вярваме в Бога, в доброто, в добрите хора и да правим добрини, защото човек се запомня с добрите дела. С дарения, събрани от дядо Добри, в момента се прави храм-паметник на гара Елин Пелин. За построяването му е събрал 12 хиляди лева.



Източник: Блиц





Коментари

горе