Седем малки математици от Разград с медали от международно състезание



Седем малки математици от Разград спечелиха медали от международно състезание. Във втория турнир „Математика без граници“, който се е провел в Несебър, са участвали 865 деца на възраст от 1 до 12 клас от 9 държави: Азърбайджан, Беларус, България, Казахстан, Китай, Мексико, Русия, Турция и Узбекистан.

Успехите на децата от Разград не са индивидуални, а отборни. Тимът на ОУ“Васил Левски“ при първокласниците е класиран на второ място във възрастовата си група. Неда Миленова, Николай Ролев и Пресиян Деянов се подготвят от Лидия Горчева.

Сребърни са медалите за Разград и при четвъртокласниците. Отборът обаче е смесен, в него участват Симона Накова и Моника Иванова от СОУ“Христо Ботев“-Разград и момиче от София.

Бронзови са отличията за второкласниците Даниел Петров и Йордан Барлев от СОУ“Христо Ботев“, които пък са бил в отбор с момче от Благоевград.

 

До участие в турнира „Математика без граници“ се стига след постижения в дистанционни кръгове, финалът е в Несебър, на него се отличават както най-добрите индивидуални участници, така и отборите с най-високи резултати в математическа щафета от 5 задачи, в условието на всяка следваща се съдържа отговорът на предходната.



Източник: Дарик





Коментари

горе