Националите по волейбол искат класиране и по заслуги



Нашето класиране за финалната четворка да стане и по заслуги, да си спечелим групата и заради това, а не само заради домакинството. Това каза старши треньорът на националите по волейбол Пламен Константинов, ден преди мачовете от група „С” на втора дивизия от Световната лига с Аржентина.

"Срещите са в събота и неделя от 20.25 минути в обновената зала „Конгресна” на ДКС.Ще изиграем два мача, които са последните преди финалната четворка на втора девизия. Съперникът ни е най-добрият отбор в момента, който е и в по-добро състояние от Канада. Аржентина са се подсилили с играчи като нас. Очаквам много стойностен сблъсък в двата мача и това е отлична възможност да видим повечето състезатели в каква готовност са преди финалите", каза още Гибона.

"Очаквам два много тежки мача срещу Аржентина. Съперникът играе много добре и организирано. Имат двама изключителни разпределители с много добро посрещане. Ще бъдем много затруднени от спортно-техническа гледна точка, но ще направим всичко възможно да спечелим двата мача", увери капитанът на нашите Владо Николов.

Според треньора на Аржентина Хулио Веласко неговият тим се нуждае само от една победа, да са се класира за предстоящите финали. Ще ни бъде трудно срещу отбора на България, който ще бъде по-силен отколкото в Аржентина. Във Варна се играе приятно, има добра атмосфера и добра публика, каза Веласко.

Суперлативи за зала „Конгресна” отправи супервайзорът Хойда Монди. Видях една от най-добрите зали, които някога съм виждала, каза дамата и добави, че се чувства прекрасно в България.



Източник: Кмета





Коментари

горе