Издирват циганин от Русе, за да му дадат пари за благородна постъпка



Русенец изпрати изумително писмо до Dunavmost.bg, с което доказва, че циганите също са хора, както всички българи и имат своите добри качества. Илиян Петров е изгубил своят скъп мобилен телефон на кея в Русе. След като го търсил известно време без резултат на русенеца му се случва нещо невероятно.
Ето и какво е написал Илиян Петров (писмото е без редакция):

Здравейте,

Случи ми се нещо наистина адски странно и необяснимо. Искам да помоля да публикувате новина с историята и молба към човека, сторил описаното по-долу да се свърже с мен.

На 1-ви Юли 2015 година стоя на една пейка на кея. След почивката, която направих станах и тръгнах. От джоба ми е изпаднал смартфон Iphone 6. Установих липсата му 25 мин по-късно, когато се бях прибрал вкъщи. Звъннах от телефон на съсед, но апарата бе изключен. Уведомих мобилния оператор да спрат изходящите обаждания. Върнах се да го търся по същия маршрут, но не го открих.

Два часа след събитието майка ми идва вкъщи и ми каза, че са й се обадили от анонимен номер (написана на Mayka в указателя) и са оставили следното съобщение: "Предайте на сина ви или дъщеря ви, който от тях е загубил Iphone да дойде довечера в 20.00 ч на ....... заведение (не споменавам името за да не правя реклама) и да каже, че има среща с Иван."

Отидох в уговорения час на съответното място. Казах на сервитьорката за срещата и тя ми даде една кутия от обувки. Вътре беше телефонът ми и бележка с текст: "Моля пазете си телефона. Не е евтин.". Попитах кой е оставил кутията и ми отговориха, че е циганин на възраст около 35-40 години, облечен с леко скъсани тениска и дънки. За съжаление в заведението няма камери и не можах да видя лицето му.

Искам да помоля този човек, който бе така добър да ми върне телефона да се свърже с мен на номера, на който е позвънил, но с последна цифра 9.

Радвам се, че има останали съвестни граждани. Искам да се отблагодаря подобаващо на този човек. Ако не желае да звънне, нека на мейл blackdevilabc@abv.bg ми изпрати данни на банкова сметка.

Благодаря!



Източник: Блиц





Коментари

горе