10 любими цитата от Дж. Д. Селинджър



Боже мой, ако наистина съм някакъв патологичен случай, сигурно съм параноик в обратен смисъл. Подозирам, че хората ме преследват и заговорничат срещу мен, за да ме направят щастлив.
“По-горе билото, майстори”

Това проклето неприемане на фактите ти докара душевния смут и то няма да ти помогне да се съвземеш.
“Франи и Зуи”

Каква е ползата да знаете толкова много и да ви сече акълът, щом не ставате по-щастливи от това?
“Франи и Зуи”

Доспи ли се някому истински, Есме, винаги има надежда той отново да стане човек с непо… непокътнати способности.
“На Есме, с обич и омерзение”

Какво казала едната стена на другата?
Ще се срещнем на ъгъла
“На Есме, с обич и омерзение”

Ами… не знам какво точно бих направил – отвърна Теди. – Но съм сигурен, че няма да започна обучението с това, с което сега се започва в училищата. Мисля, че първо просто ще събера децата и ще ги науча как да се отдават на размисъл и съзерцание. Ще се помъча да ги науча как да познаят себе си, а не само да знаят имената си и разни такива…
“Теди”

Падам си по книга, дето, след като си я прочел, ти се ще авторът, който я е написал, да ти е страшно близък приятел, та да можеш да го повикаш по телефона, когато ти се поиска.
“Спасителят в ръжта”

Всички майки са много побъркани.

“Спасителят в ръжта”

Ето така става с момичетата. Направят ли нещо хубаво, и да не са много приятни на глед, па дори и да са глупавички, почти се влюбваш и вече не знаеш къде си. Ах, тези момичета! Боже мой! Могат да те подлудят. Наистина могат.
“Спасителят в ръжта”

Обикновено човек разбира твърде късно явните истини, но на мен ми стана ясно, че главната разлика между щастието и радостта се състои в това, че щастието е твърдо тяло, а радостта — течно.
“Синият период на Домие-Смит”



Източник: Обекти





Коментари

горе