Германци се заселиха в обезлюдено село край Ивайловград



Преди около 6 седмици група германци идва в ивайловградското село Одринци и закупува кирпичена къща на 102 години. До скоро там официалните жители са били само двама, сега са 24. Заселниците са 22-ма души, обединени от антиглобалистическата идея да се доближат максимално до природата, съобщава TV7.

В Одринци са пристигнали лекар, медицинска сестра, физиотерапевт, художник. Стефан например е бил успешен мениджър в ИТ компания. Седял по 10 часа в офиса, напълно откъснат от природата. И сега е очарован от новия си начин на живот – животни, разходки сред природата, медитация, навън по цял ден.

В ивайловградско германците поставят основите на новия си живот, а към момента всички пребивават в палатки. Групата функционира като малко добре организирано общество. Едни готвят, други се грижат за животните, трети ремонтират къщата.

Животът в село Одринци малко по малко се завръща. Обичайната тишина тук е нарушена от най-различни звуци - удари на чук, смях на деца, лай на кучета. А в бъдеще е възможно страшната гледка на западналите къщи да изчезне. Германците са започнали работа за тяхната реставрация.



Източник: 24 часа





Коментари

горе