176 страници с крилати фрази на Борисов на пазара



„Какво да направим? Да спра дъжда?! Миналия мандат можех да спра дъждовете, сега не."

Това изказвне на Бойко Борисов от 4 февруари тази година е само едно от многото забавни реплики на премиера, събрани в книгата „Бойко Борисов. (В) ПЪРВО ЛИЦЕ", която вече е на пазара.

Издателство Ludite събра в 176 страници емблематични фрази на Бойко Борисов като главен секретар на МВР, столичен кмет и премиер,

От издателство смятат, че казаното от Бойко Борисов е исторически ценно, защото един ден ще говори по-добре от учебниците за случилото се в българската политика в началото на 21 в. Те препоръчват четивото на кандидат-кметове, депутати от управляващата коалиция и от опозицията, студенти по история, политолози, анализатори и избиратели.

Ето какво може да прочетете в „Бойко Борисов. (В) ПЪРВО ЛИЦЕ":

„Четири години беше тая борба. Белите ми коси са от софийската организация на БСП и техните конспирации."
По време на инспекция на строителството на завода за отпадъци на София, 27 януари 2015 г.

„Не съм бил още там. Ако някога отида, ще ти се обадя оттам. Може би е скъпо, ама ще звънна да ти кажа накъде да хванеш - към рая или към ада. Може па да е хубаво. Представи си, че тука е адът."
В предаването „Всяка неделя" на въпрос „Какво е адът", 21 юли 2002 г.

„Показвайте пътища, театри, аули, библиотеки, спортни зали и не коментирайте нищо."
Към репортери във Варна, 29 ноември 2012 г.

„Трудно ми е да посоча книга, която е променила живота ми, но си спомням, че на вашите години ми бяха интересни книгите за индианци и мускетари. Например „Тримата мускетари" учи какво е сила, чест, политически интриги. В книгите на Карл Май и Майн Рид развиваш чувството за справедливост - винаги бяхме на страната на инди¬анците. Със сигурност не съм чел „Хари Потър", но ви препоръчвам да прочетете стихотворенията на Димитър Василев, по някои от които са направени и песни на „Диана Експрес"."
При откриването на Клуб на писателя в Столичната библиотека, 23 януари 2009 г.

„Отдавна съм казал: Шекспир е измислил театъра да се движи, а не да седи на едно място и да чака заплати."
От стенограма на Министерския съвет, 21 май 2010 г.



Източник: КРОСС





Коментари

горе