4000 на крак за ансамбъл "Тракия"



Повече от 4000 хиляди зрители препълниха до краен предел Античния театър за 40-годишнината на ансамбъл "Тракия". Трупата, която в славната си история има множество награди - сред тях номинация за грами и трето място в класацията на Билборд, представи специална програма с някои от най-значимите творби в богатата си сценична история. Танцьори, хор и оркестър градираха спектакъла с разнообразни хора и песни от различните краища на България.

Взрив от аплодисменти последва след музикалната хумореска, която певиците поднесоха на публиката. Последваха откъси от някои от най-ефектните спектакли на трупата - ""Куди", "Запас", "Кокони". Финалът бе с най-стария танц в репертоара на трупата - "Тракийски танц". Щом зазвучаха първите звуци на трибуните на Античния настъпи оживление.

Стари и млади се спускаха по стръмните стъпала, за да стигнат до сцената. Там бивши и настоящи членове на състава се хванаха на дълго и въздействащо хоро.

От претъпканата фуния на театъра се чуха взривни аплодисменти. Там сред гостите на концерта стояха множество колеги на юбилярите от "Тракия", фенове на ансамбъла от Сърбия и Япония. Те поднесоха цветя за годишнината и изпълниха сцената с кошници за финала на концерта. Президентът Росен Плевнелиев и председателят на Народното събрание Цецка Цачева също почетоха 40-годишнината с кошници.



Източник: Марица





Коментари

горе