1 700 000 българи избират да почиват у нас



 1 700 000 българи избират да почиват у нас това лято, съобщи председателят на института за оценки и анализи в туризма Румен Драганов пред "Фокус". По думите му, България остава най-предпочитана дестинация за летните почивки на сънароднците ни, независимо дали избират да са на море или планина.

„Около 420хил. ще бъдат българите, които ще излезнат в чужбина, така че като цяло голямата част от българите ще бъдат в България и то е съвсем обяснимо. Част от тях правят посещение при близки, роднини и приятели. Част от тях посещават българското черноморие и това е най-големият процент. Част от тях предпочитат планината и планинските курорти. Част от тях предпочитат културните, природни, исторически и други забележителности.“ – каза Румен Драганов.

Председателят на института за оценки и анализи в туризма коментира, че българите, които все пак избират да почиват в някоя от съседните страни, предпочитат Турция пред южната ни съседка Гърция. Той допълни, че около 110 хил. гърци избират България за лятната си почивка.



Източник: Дир.БГ





Коментари

горе