Да висиш над пропастта – разказ на спасения шофьор на цистерна (видео)



През цялото време се молих на Бог и на Богородица да ми помогнат по някакъв начин и така и се случи, разказа Станимир Стоянов – шофьорът на цистерната, която катастрофира миналата седмица на магистрала „Хемус“, пред репортера на Нова ТВ Марина Стоименова.

„Прибирах се към Русе и спуках предната лява гума. Всичко стана за част от секундата, загубих контрол над колата, минах в насрещното, преобърнах се в същия момент цялата композиция и по Божие чудо спря до там, където всички видяха. Започнах да осъзнавам какво се е случило в момента, в който колата спря и бях увиснал над пропастта”, спомня си той.

„Бях с колан. Когато спря колата, реших, че трябва да го махна, за да мога да преценя как да се измъкна от ситуацията. Ако бях останал на седалката нямаше да е удобно, кабината беше с обратен наклон, бях се подпрял на лявата колонка между вратата и предното стъкло. Държах се само на ръцете си”, добавя той.

„Не бях паникьосан”, обяснява младият мъж. „Опитвах се да направя някакви усилия, но прецених, че е по-добре да остана така, защото усещах как камионът се клатеше докато минаваха автомобили по моста. Единственото, от което ме беше страх, беше да не се откопчае влекачът от цистерната, което за мен щеше да бъде фатално, но не съм губил дух”, казва още Станимир. 



Източник: Вести





Коментари

горе