Смокините пазят сърцето и талията



Защото ползите им са многобройни, а вкуса – неустоим! И един много важен за дамите факт – смокините пазят фигурата – в 100 грама пресни смокини има едва 74 ккал.

Тъй като по природа не съдържат мазнини или холестерол, но притежават голямо количество фибри, смокините се превръщат в идеална храна за тези, които се опитват да намалят от теглото си.

Вкусните плодчета имат високо съдържание на фибри, витамини K, B и минерали като фосфор, калций, желязо и магнезий. Грижат се сърцето да е здраво, метаболизмът – добър, а и са източник на енергия. На всичкото отгоре съдържат и пектин, който е изключително полезен за храносмилателната система.

Смокините са с ниско съдържание на натрий и с високо съдържание на калий, като по този начин помагат за предотвратяване и на хипертония.

Интересен и малко известен факт е, че яденето на смокини е ефективен лек за лечение на болки в гърлото. Това се дължи на високото им съдържание на клей. Тъй като смокините съдържат желязо, те помагат и в борбата с анемията.

Ако искате да се разкрасите, отново може да заложите на смокини – направете каша от няколко пресни смокини, намажете я на лицето си и останете така за около 10-15 минути. След като измиете лицето си, то ще засияе, а ако сте имали проблем с акне и други пъпчици, той ще е вече в миналото.



Източник: Блиц





Коментари

горе