Къщички от ерата на Флинстоун посрещат туристи у нас



Къщички от ерата на Флинстоун. Ако искате да видите нещо подобно и дори да пренощувате в жилище на неолитните хора, ето ви предложение. Археологически парк „Тополница" разполага с пет неолитни къщички, музейна сбирка, параклис, съобщава dariknews.bg. Скоро ще е готов и паркът за забавления за най-малките.

Чудесно място за разходка. А мястото е само на два километра от софийското село Чавдар, което се прочу като "швейцарско" с добре уредената си инфраструктура. Уредник в археологическия парк е Айсун Мехмедова, която е готова с отговор на въпросите на всеки посетител: „Къщичките са реконструкция на неолитни жилища. Постарали сме се да пресъздадем атмосферата такава, каквато е била. На десния бряг на река Тополница е имало селищна могила. Това нещо е пресъздадено в парка".

В три от къщичките може да пренощувате. Трябва да знаете обаче, че обстановката е първобитна. Смелчаци, желаещи да опитат първобитната атмосфера, има най-вече през летния сезон, въпреки че в къщичките може да се нощува и през другите сезони - има огнище, което функционира, осигуряваме и възглавници и завивки, обясни Айсун Мехмедова.



Източник: Добрини





Коментари

горе