Искате по-добър живот: Когато станете сутрин първото, което трябва да направите е да пиете от тази напитка




Първото, което трябва да направите, е да изпиете чаша топла вода с една супена лъжица лимонов сок.

Когато казваме лимонов сок, имаме предвид от прясно изцеден лимон.

Този мощен плод има множество ползи за човешкия организъм. Освен че е богат на магнезий, калций, желязо, витамин С и Б, съдържа и антиоксиданти, фибри и ензими.

Тази проста рутина наистина може да направи чудеса за вашия живот.
Чисти черния дроб

Тази лесна напитка пречиства един от най-важните човешки органи, стимулира храносмилателния тракт и подобрява работата на червата и флората.
Почиства кожата

Ако искате да имате чист и хубав тен, не се отказвайте от тази рецепта. Антиоксидантите, които се съдържат в лимона, подпомагат регенерацията на клетките, както и се борят срещу свободните радикали, особено в летния период.
Метаболизъм

Известно е, че лимонът е естествен диуретик и помага при изхвърляне на излишните течности от организма. Вече споменахме, че стимулира работата на червата и точно заради това е идеален за започване на деня.
Енергия

Чаша топла вода с лимон ще ви събуди много по-бързо, отколкото кафето, и със сигурност е по-здравословен вариант. Ако все пак не искате да се откажете от кафето, изпийте го един час след това.
Противораково действие

Именно защото е богат на антиоксиданти, лимонът намалява риска от ракови заболявания. Интересно е, че въпреки че е кисел, в организма създава базова среда, което е много важно за здрав организъм.



Източник: bukvar





Коментари

горе