4 храни които никога не трябва да замразявате



Вярно е, че замразяването е полезен и практичен начин да запазите храната и нейните ценни съставки, но има хранителни стоки, при които замразяването има обратния ефект.

По-точно, тези 4 храни променят вкуса и структурата си при процеса на замразяване, така че не са най-надеждните за консумация:

1. Храните, които съдържат голям процент течности

Краставици, репички, диня, портокали са само част от плодовете, които не бива да замразявате. При замразяването течността се кристализира, а при размразяването структурата става кашава и мека.

2. Млечни продукти

Въпреки че замразяването на киселото мляко, кашкавалите и сирената не е опасно за здравето, тези хранителни стоки би трябвало да ги съхранявате в обикновен хладилник. Подобно на плодове, съдържащи голямо количество вода, структурата на млечните продукти се променя и става по-мека от обичайното.

3. Свежи и сварени яйца

Ниските температури влияят негативно върху вкуса на яйцето, така че замразените яйца няма да са еднакво вкусни както пресните.

4. Пържени и печени храни

Вече приготвената храна никога не е същата след замразяването. Пържените картофи или печеното пиле след размразяване ще станaт влажни, а олиото, с което са приготвени може да се превърне във вредна мазнина.



Източник: bukvar





Коментари

горе