Десет страхотни места, на които да заведете децата си



1. Екопътека Марина река- класна стая на открито – тази дълга малко над километър пътека, е истинска ботаническа класна стая под открито небе. Намира се в гората на Странджа(на 15км от Царево) и има информационни табла, които запознават децата с терциерната растителност.

a2

2. Луноходът в Ловеч – представлява малък музей. Има много стари радиоапарати, колекция  от цветни камъни и минерали, а в двора има и копие на първия луноход. Уникално!

a3

3. Плиоценски парк Дорково – намира се в близост  до Велинград. Можете да се насладите на звуците  от плиоценската гора, а в центъра на парка има огромен схвръхреалестичен мастодонт.

a4

4. Драгоманско блато- минавате по дървени мостчета и между високите тръстики навлизате все по-навътре, докато стигнете до къщичка на четири крака, от където можете да наблюдавате живота на птиците през бинокъл!

a5

5. Национален природоисторически музей -намира се в София. Организират се био-игри за малчуганите,  в които могат да научат много неща за природата, разгадават тайните на морето, запознават се с опасни животни и какво ли още не.

a6

6.Трънската екопътека –  нейният маршрут минава по мостчета, през тунел, а накрая има панорамна площадка с 360-градусова гледка. В началото на пътеката има детски кът и барбекюта.

a7

7. Приземяване на планета Габрово - „Планета Габрово“ е специално кътче в Дома на хумора и сатирата, където може да се приземи всеки, който обича шегите. Лутайки се из лабиринта от любопитни кътчета, докосвайки се до необичайни и будещи смях предмети, мъниците попадат в чудния свят на пъстрите карнавали  и се срещат с любими приказни герои.

a8

8. Огромната пейка в Димитровград – нейните размери са 6 на 2.40 м. , а теглото- тон и половина. Гигантската пейка е в компания с нормална пейка и минипейка.

a9

9.Крепостта Мезек- намира се край Свиленград. Крепостта предлага жива и интересна среща с миналото. Има оръжия, коне, шатри, воини и още много интересни неща…

a10

10. Подземните галерии на Минния музей- намира се в Перник.Разходката в минната галерия ще Ви срещне с древни уреди за добиване на руди, някогашен параклис и … макет на кон.

a11



Източник: InfoSI





Коментари

горе