Полицаи-роми посрещат в районните на 16 области



Полицаи от ромски произход са сложени да посрещат на входа на районните управления в 16 области в страната. Това установи екип на Фрог нюз.

Ако решите да посетите някое от РПУ-та в Плевен например, там ще ви посрещне ром. Той ще ви изслуша и ще прецени накъде да ви насочи. Има подозрения, че проектът за интеграция на ромите се прави умишлено преди изборите и то само в регионите, където се очаква ГЕРБ и ДПС предварително да се договорят за кметския пост. Твърди се, че назначените в полицията роми са предложени от местните лидери на ДПС, като съвсем формално са минали тестовете. До този момент най-големият проблем на ромите е бил, че не могат да прескочат летвата за минимални изисквания. Шефове на полицията не скриват, че при входните тестове дори са им правени компромиси, само и само да могат да влязат в редиците на полицията. Малцина обаче успели да покрият нормативите.

Политическите ходове за новите назначения на роми, обаче са разгадани от ченгетата. Те са категорични, че това е поредното доказателство, че КОЙ управлява МВР. За никого не е тайна, че кадри на политико-олигархичния кръг са сложени на възлови позиции във ведомството, за да може КОЙ не само да се информира за всичко, което се случва в държавата, но и да използва репресивната машина срещу своите опоненти.



Източник: frognews





Коментари

горе